A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Miből valósítaná meg a Jobbik a programját?

Többek között a korrupció felszámolásából teremtene forrást a Jobbik gazdaságélénkítésre. A Jobbik - egyedüliként a pártok közül - közzétette programját, melynek megvalósításához a gazdaság belső erőforrásaira kíván támaszkodni, ellentétben a hazánkat eladósító Fidesz-MSZP gyakorlatával - jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóját Badány Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Elsődleges intézkedésként az évi 400 milliárd forint közvetlen kárt okozó korrupció felszámolását jelölte meg, valamint megszüntetnék az offshore cégeknek kifizetett, és a külföldi cégek számára nyújtott vissza nem térintendő támogatásokat is.

A Fidesz-MSZP kormányok által az elmúlt 20 évben felhalmozott, immár államcsőddel fenyegető 24 ezer milliárdos államadósságot más országok gyakorlatához hasonlóan újratárgyalnák, hiszen ez a jelen feltételek mellett visszafizethetetlen adósság elszívja a rendelkezésre álló csekély erőforrásokat - jelentette ki.

Hozzátette, a Jobbik tőkevédett, hozamgaranciát élvező állami tőkealapot hozna létre a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű termelő beruházások hazai finanszírozására. Ez magasabb hozamot kínálna a lakosságinbefektetőknek, mint amit a jelenlegi bankbetétekben elérhetnek. Így, ha a polgárok ezt választják, tulajdonosokká válhatnak saját hazájukban.

Emellett megszüntetnék a cigányintegrációra költött százmilliárdos tételek elpazarlását is, hiszen integráció helyett ezen programok éppen az érintett népcsoport kiilleszkedését eredményezik. "A cigányság gazdaságilag, kulturálisan lecsúszott rétegeinek felemelése kizárólag a tisztességes megélhetést biztosító értékteremtő munka, a törvények betartatása és a magyar kultúra által lehetséges"- hangsúlyozta.

További intézkedésként jelölte meg az Áfa csalások felszámolását, amelyet az Áfa mértékének rendkívül magas szintje is generál. "Véget vetünk a közpénzből folytatott kormányzati propagandának, megszüntetjük a teljességgel hasztalan Terrorelhárítási Központot, bevezetjük a kereskedelmi médiumokat sújtó reklámadót, és a Fidesz kormány által Holokauszt központra szánt 6 milliárd forintot a gyermekgyógyászati ellátás fenntartására fordítanánk" - zárta sajtótájékoztatóját Badány Lajos