A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ünnepi hangulatban a téren

Kicsik és nagyok is felléptek a Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozat harmadik heti rendezvényein.
Pénteken az óvodások és általános iskolások vették birtokukba a városháztéri színpadot, vasárnap pedig kórusmuzsikával és egy vidám zenés játékkal várták az ünneplőket.

A Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda gyermekei hamar ünnepi hangulatot varázsoltak a térre dalaikkal. Majd következtek az Éltes Mátyás, a Széchenyi és a Hunyadi iskola diákjai.

A gyerekek már hetek óta készültek erre a napra, ennek meg is lett az eredménye, valamennyi fellépő csoport közönségsikert aratott.

A programok vasárnap folytatódtak, a hagyományokhoz híven a harmadik adventi gyertya meggyújtásakor az egyházak képviselői köszöntötték a városlakókat.

Majd a görög- és a római katolikus énekkar adott műsort, és fellépett az Énekszó Baráti Kör is.

- Élvezettel éljük meg az ilyen alkalmakat - mondta a fellépés előtt Vörös Béla, a baráti kör elnöke -, szívvel-lélekkel éneklünk. Nem vagyunk profik, viszont komolyan gondoljuk azt, amit éneklünk - tette hozzá.

Vidám, humoros jelenettel készült az adventi alkalomra a Tiszaszederkény Kultúrájáért Egyesület Sodrás Amatőr Színtársulata.

Mint azt Jézsó Éva rendező elmondta, ez a műsor zárja idei fellépéseik sorát, ezzel a darabbal ők is igyekeztek ráhangolódni a közelgő karácsonyra.