A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A miskolci Bacsa Fanni is képviseli hazánkat az ifjúsági olimpián

Július 5-8. között Győrben rendezték meg az ifjúsági atlétikai Európa- bajnokságot, ahol a Miskolc Városi Sportiskola versenyzője, Bacsa Fanni 100 méter gáton bejutott a kontinens viadal döntőjébe. Ezzel kvalifikálta magát az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára! Pénteken az MVSI vezetői tolmácsolták neki jókívánságaikat az utazás előtt.
Bacsa Fanni egy kabalát is visz magával az ifjúsági olimpiára, melyre egyedi mezt készítettek.
Mint az eseményen elhangzott, nyáron a győri ifjúsági Eb-n 50 ország, 1063 atlétája állt rajthoz. A verseny rangját tovább emelte, hogy európai kvótákat lehetett szerezni az októberi, argentínai, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

A magyar válogatottban – kiváló eredményeik alapján – az MVSI öt atlétája kapott bizonyítási lehetőséget, a miskolci fiatalok remekül helytálltak az erős mezőnyben.

A Tigyi József által felkészített Bacsa Fanni 100 méter gáton nyújtott teljesítményét külön ki kell emelni, hiszen az elő- és középfutam során egyaránt élete legjobbját futotta, és bejutott a fináléba. A döntő résztvevői valamennyien – így természetesen Fanni is – ott lehetnek ősszel az argentínai korosztályos ötkarikás játékokon. Pénteken Illyés Miklós, az MVSI ügyvezetője jókívánságaival bocsátotta útjára az ifjú versenyzőt.
– Nagyon büszkék vagyunk Fannira, remélem, hogy jól fogja érezni magát. Jól felkészült, nagyon drukkolunk neki – hangoztatta Illyés Miklós. Hozzátette: az ifjúsági olimpia arra is jó, hogy a fiatalok belelássanak, milyen lehet a felnőtt olimpia. – Azért is jött létre ez a nemzetközi, több sportágat magába foglaló eseménysorozat a 14-18 év közötti fiataloknak, hogy megtapasztalhassák milyen egy ilyen verseny felépítése. Hogy milyen külföldön, ilyen sok emberrel együtt versengeni – tette hozzá az MVSI ügyvezetője.

Tigyi József, az MVSI atlétikai szakosztályának vezetője, Fanni edzője úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára, hogy ott lehet tanítványával Buenos Aires-ben. – Jól felkészültünk, nyáron nem volt egy perc megállás sem, ott kint már a mentális felkészültségre kell koncentrálnunk – húzta alá az edző. Mint mondta, az ifjúsági olimpiai játékok felépítése kicsit eltér a felnőtt olimpiától. – Itt Fanninak kétszer kell futnia, és a két eredményét összevetve alakul majd a ki a helyezettek sorrendje – hangsúlyozta
Bacsa Fanni arról szólt, végig felszabadultan edzett és nagyon várja a versenyt. – A júliusi Eb-n még bennem volt a szorongás, hogy akár ki is juthatok majd az ifjúsági olimpiára, de most már sokkal felszabadultabban tudtam edzeni. Mindent bele fogok adni – nyilatkozta a versenyző. Október másodikán indulnak útnak, versenyei október 11-én és 14-én délután lesznek, az Eurosport is közvetíti.

Fanni a felnőtt olimpiára is szeretne majd kvalifikálni, ez határozott célkitűzése. – Számos dobogó és kiváló eredmény van már mögötte, a versenyszelleme, az adottságai, a teherbírása mind afelé mutatnak, hogy egyszer majd a felnőtt olimpián is elindulhat a magyar színekben – húzta alá végül Tigyi József.