A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Módszeresen kényszerítette zárkatársait egy borsodi rab

A miskolci ügyészség rablással is vádolja a tinédzsert.

Börtönbüntetést indítványoz a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 19 éves férfivel szemben, aki kirabolta zárkatársait fogva tartása idején. A nyomozóhatóság december 17-én számolt be arról, hogy rablás és kényszerítés bűntettek miatt vádat emeltek az ügyben.

A vádlott terhére róják, hogy visszaélt fizikai erőfölényével és 2017 októberében verekedésre hívta rabtársát. Mivel az ellenkezett, a tinédzser többször megütötte, megrúgta, majd két másik társát felszólított arra, hogy verekedjenek meg a sértettel. Egyikük a vádlottól tartva megpofozta a férfit, a másik pedig bokszolt vele.
A vádlott az egyik zárkatársát a lába masszírozására, a ruhája kimosására is rákényszerítette de az is előfordult, hogy egy lepedőből készített jelmezben kellett táncolni előtte.

Később a tini fogvatartott élelmiszereket, ruhákat, sportcipőt, tisztálkodószereket is „begyűjtött” a többiektől, az értékeket az őrök megtalálták a szekrényében. A bűnesetekről az egyik áldozat értesítette a körletfelügyelőt.