A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erőszakos udvarlás, ivócimborák és iskolatársak verekedtek, lopások

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban január 20-a és január 26-a között.

Gyújtogatásra gyanakodik a víkendház új tulajdonosa – Leégett január 4-én egy víkendház Miskolctapolca külterületén. Tulajdonosa csak akkor értesült róla, amikor január 13-án villanyszerelés miatt kilátogatott a házhoz.

Bíróságon az élettársát agyonverő idős férfi – Előkészítő ülést tartott a Miskolci Törvényszék a halált okozó testi sértéssel vádolt idős férfi ügyében.

Telefonon mentette meg az öngyilkosságra készülőt – Az erdőben bolyongott, a kihűlés veszélyeztette a leginkább a 41 éves kazincbarcikai nőt, aki végzetes lépésre szánta el magát.

Menekülés közben a cipőjét is elhagyta – A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei elfogták azt a körözött férfit, aki – miután intézkedés alá vonták – elfutott a helyszínről.

Idős, nehezen mozgó emberek az áldozatok – A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett a nő ügyében, aki Miskolcon idős, nehézkesen mozgó sértetteket támadott meg.

Bedrogozva vezetett – Nemcsak bódult állapotban vezetett, az autó rejtett még némi „anyagot”…

Úgy gondolta, kutyának hívták, ezért ütött – A vádlott a Megyaszón lévő egyik üzemanyagtöltő állomáson odalépett az autóját éppen tankoló férfihoz, és minden bevezetés nélkül azt kérdezte tőle: „Te voltál az, aki kutyának hívtál?” A megszólított férfi alaposan meglepődött, ugyanis nem is ismerte a vádlottat, így értelemszerűen nem is mondott róla semmit, tehát a kérdésre nemmel válaszolt. Erre azonban a vádlott nemhogy megnyugodott volna, ellenkezőleg: ököllel állon ütötte a férfit.

Gyerekeket lopott meg a tánciskolában – A nő rendszeresen az öltözőbe ment, ahol a gyerekek ruháját és táskáit átkutatta, és néhány ezer forint készpénzt vett el tőlük.

Megverte, megfenyegette iskolatársát – A 17 éves fiú szerelmi csalódása miatt a kazincbarcikai kiserdőbe csalta 16 éves iskolatársát, akit vetélytársának vélt. A fiatalkorú fiú egyből rátámadt a sértettre, akit többször megütött, majd megfenyegette.

Kéztöréssel végződött az ivócimborák mozgalmas hazaútja – A közös italozás után másnap hajnalban ittasan indultak hazafelé, amikor Alsózsolca belterületén vitatkozni kezdtek, trágár módon szidalmazták egymást, majd a nézeteltérés odáig fajult, hogy kölcsönösen, többször megütötték egymást.

Levizelte a zöldségespultot – Egy miskolci áruház zöldségespultjánál könnyített magán egy férfi, aki közel 160 kilogramm zöldséget tett eladhatatlanná.

Azt hazudta a rendőröknek, hogy megverte a nejét, őrizetbe vették – Szabálysértési őrizetbe vették azt a berzéki férfit, akinek valótlan bejelentése kapcsán a rendőrség szükségtelenül vonult a helyszínre.

Emberrablás? „Csak” erőszakos udvarlás – A megyében visszatérő legenda a nagy fekete autó, amely fiatalokat követ vagy próbál meg elrabolni, noha a megyei rendőr-főkapitányság korábban már jelezte: nem tudnak ilyen esetekről.