A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Azért gyújtotta meg egy miskolci családi ház bútorzatát, hogy az ott lakókat megölje

Továbbra is letartóztatásban marad a gyújtogató, aki öt ember halálát okozhatta volna.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája április 11-ig meghosszabbította a letartóztatását annak a nőnek, aki a gyanú szerint tavaly április 10-én éjjel azért gyújtotta meg egy miskolci családi ház bútorzatát, hogy az ott lakókat megölje.

Fenyegető levél

A rendelkezésre álló adatok szerint a családi házban öten voltak, többen már aludtak, amikor a gyanúsított a teraszon lévő kanapét szándékosan felgyújtotta, miközben az utcán azt kiabálta, hogy „meghaltok kutyák, rátok gyújtom a házat!”.

Az ébren lévő sértettek észlelték a tüzet, mely időközben a lakás tetőszerkezetére is átterjedt, ezért azonnal felkeltették a családtagokat, majd mindannyian kimenekültek a házból és értesítették a hatóságokat.

A gyanúsított az esetet megelőző napokban többször is okozott tüzet a család házának udvarán, melynek szétterjedését minden esetbena tűzoltók akadályozták meg.

A helyszín átvizsgálása során a nyomozó hatóság egy, a családtagok nevének felsorolását tartalmazó és halálukra utaló fenyegető levelet is talált.