A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemzetközi BABAKIÁLLÍTÁS

A kiállítás megtekinthető: január 31-től február 16-ig, minden nap 08.00-18.00 óráig (a kiállítás hétvégente is látogatható)
Több mint 100 darab, egyedi, híres külföldi manufaktúrákban, kézzel készített babakülönlegesség kerül kiállításra Németországból, Angliából, az Egyesült Államokból, Norvégiából, mondhatni a világ minden tájáról, Lob Adrienne magángyűjteményéből. Közel 30 éves gyűjtőmunkának köszönhető ez a csodálatos kollekció, a legrégebbi darab 1954-ből való.

Szinte minden babának egyedi története, sztorija van. Láthatunk porcelán-, kaucsuk-, és speciális műanyagból készült figurákat, vannak köztük apróbb és egészen egy méteres nagyságot elérők is. Különlegesség, hogy finom, élethű megmunkálásuk miatt érzelmeket fejeznek ki az arcok: találkozhatunk sírós, dühös és mosolygós babákkal egyaránt. Más részletek is nagyon élethűek, a ruhák aprólékosan kidolgozottak, a szemek kézzel fújt üvegből, a hajak jórészt emberi hajból készültek.

A kiállítás szenzációi a 10 darabból álló "Világ gyermekei" babasorozat szereplői, köztük található az Ezeregy éjszaka mesehőseként ismert Kis Mukk figurája. Csak néhány érdekesség a babák elnevezéséről: Lila szemű kislány a velencei karneválon, macijával”, “Mr. Darcy, angol nemes”, vagy “Wowoka, az indián kisfiú”.

A kiállítás megtekintése az egész családnak, gyermekeknek-felnőtteknek egyaránt maradandó élményt ígér!

Belépődíj: 400 Ft/fő
csoportos belépő: 300 Ft/ fő

Bővebb infó:
adymuvhaz@adymuvhaz.hu,
Tel: 46/530-516