A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Advent 4. vasárnapja a minoritáknál

1. A 1115 és a 1800 órai szentmisék után a Történetek a Minorita templomról címmel most megjelent könyv bemutatójára kerül sor. A kiadvány a helyszínen megvásárolható lesz.
2. A Miskolci Gráciák Egyesülete ünnepséget rendez a BETLEHEMI LÁNG fogadására, melyre szeretettel hívják és várják a kedves híveket.
A láng Betlehemből, a Születés Templomából érkezik hozzánk, melyet a mai napon 1400 órakor a Minorita templomban rendezendő megemlékezés és műsor után veszik át a Gráciák. Ezt követően történik gyertyával-gyertyát gyújtva a láng továbbadása, jelképezve az ünnepet, a szeretetet és a békét.

3. December 21-én, 22-én és 23-án, hétfőn, kedden és szerdán 1500 órától gyóntatási ügyeletet tartunk. Kérjük, hogy az ünnep előtt éljenek a gyónás lehetőségével, mert az éjféli szentmisén, illetve karácsony első és második napján már nem lesz gyóntatás.

4. December 24-én, csütörtökön az utolsó roráte szentmisén és a 1800 órai szentmisén kívül éjfélkor tartunk szentmisét, melyet 2330 órától zenés kompletórium/zsolozsma előz meg, melyen közreműködik Tulipánné Szitás Mariann, Lukács Zsófia és Szamosi Erika. December 25-én, szerdán a 930 órai diákmisén a hittanos gyermekek pásztorjátéka lesz. Karácsony első és második napján is vasárnapi miserendet tartunk!

5. December 27-én, Szent Család vasárnapján a 1115 órai szentmise keretében az István Nádor Borlovagrend ez évben is megtartja a már hagyományos János napi borszentelést. Kérjük, minél többen hozzák el palackban vagy korsóban a megszentelésre szánt borokat. A szentmise előtt a borokat az oltár előtti asztalokra kérjük elhelyezni. A szentelt borok „Santo Vino” – Szentelt Bor matricát kapnak. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

6. Megjelent a Miskolci Keresztény szemle 44. száma. Olvasható benne Dr. Berkes László atya tanulmánya Szent Mártonról, Mustos Péter cikke a Kálvária építésének történetésről, Pehm G. Antal testvér előadása Szent Ferenc Kistestvéreiről. Ára: 300.- ft.

7. A Plébániai iroda ünnepi nyitva tartásáról a faliújságon tájékozódhatnak!

MISEREND

December 19., szombat:

6.00: Béla +   (énekes)  Végzi: Skublics Máté atya
18.00: Bányászokért   (énekes)  Végzi: Kalna Zsolt OFM Conv. atya

December 20., advent 4. vasárnapja:
7.00: Vadán László +, elhunyt feleségéért, Annáért, Balogh József + és elhunyt családtagjaiért  (olvasott)  
Végzi: Szalkai Z. József atya, gyóntat: Skublics Máté atya
8.00: Irénke +  (5. évf.)  (énekes)  Végzi: Szalkai Z. József atya, gyóntat: Kalna Zsolt OFM Conv. atya és Skublics Máté atya
9.30: Elhunyt szülőkért és testvérekért, Amábilisz + nővérért és nővértársaiért  (énekes)  Végzi: Kalna Zsolt OFM Conv. atya, gyóntat: Szalkai Z. József atya és Skublics Máté atya
11.15: Az Eszes család elhunyt tagjaiért  (énekes)  Végzi: Skublics Máté atya, gyóntat: Kalna Zsolt OFM Conv. atya és Szalkai Z. József atya

18.00: A Szerdy és a Tajnai család elhunyt és élő tagjaiért  (énekes)  Végzi: Skublics Máté atya, gyóntat: Kalna Zsolt OFM Conv. atya és Szalkai Z. József atya